.

In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Kasteel Limbricht Partycentrum BV -

Limbricht, Allee 1, Limburg
Leuk
Kasteel Limbricht Partycentrum BV. Gelegen in de nabijheid van bossen en aan de rand van het romantische dorpje Limbricht ligt het enige terpkasteel van Nederland 'Kasteel Limbricht' daterend uit het begin van de 14e eeuw.

Via de slotbrug en kasteelpoort komt u op het kasteelplein waar zich een multifunctioneel horecacentrum bevindt waarin à la carte restaurant Entgen, vergader-, conferentie-, feestzalen en een middeleeuwse bowling zijn gevestigd.

Een beschrijving van het eeuwenoude en grotendeels onlangs aangepaste interieur is haast niet mogelijk zonder lyrisch te worden. Vanzelfsprekend is een diner of feest in zulk een omgeving een belevenis op zichzelf. U proeft en geniet van Limburgse gastvrijheid in Middeleeuwse sfeer en vooral van onze uitstekende keuken.

Wij heten u dan ook van harte welkom op dit unieke plekje van Nederland en wensen u vele aangename uurtjes.
Geschiedenis. De geschiedenis van Kasteel Limbricht gaat helemaal terug naar 1100, rond deze tijd is het eerste houten kasteel op de motte gebouwd. Dit betekent dat het kasteel ter bescherming op een kunstmatige heuvel is gebouwd. Waarschijnlijk was het niet meer dan een houten woontoren met neerhof met een zaalkerkje.

Rond 1200 is de houten toren vervangen door een stenen toren. Hermannus de Lemburg, de oudst bekende heer van Limbricht, leent de heerlijkheid Limbricht aan de hertogen van Brabant, d.w.z. dat deze hier volgens eigen goeddunken mochten verschijnen en er desnoods een bezetting mochten leggen. In de dertiende eeuw werd de toren uitgebreid met een schildmuur.

In de 14e eeuw begonnen de heerlijkheden een eigen munt te voeren. Of de heren van Limbricht het muntrecht bezaten is niet bekend, wel hebben ze het uitgeoefend; en indien ze munten geslagen hebben er zonder er recht toe gehad te hebben, zal de muntplaats waarschijnlijk kasteel Limbricht geweest zijn.

In de 15e eeuw word het kerkje uitgebreid en word het kasteel bewoond door de Scheiffart’s van Merode. Tijdens de 80 jarige oorlog had Johan V Scheiffart van Merode, heer van Limbricht, de bedoeling “de heerlyckheyt te submitteren aan den Guliksen Raede van Düsseldorf”. Maar na problemen over de erfopvolging te Limbricht in de Scheiffart van Merode familie, komt het kasteel tenslotte toe aan Nicolaas van Breyll. Hij bouwt het huidige renaissance kasteel met voorburcht rond 1630. In Gulikse was men zo ontdaan over het ontstaan van zo’n sterke burcht in de enclave dat men onmiddellijk een poging ondernam haar in handen te krijgen. Na verschillende mislukte pogingen was het in 1650 raak, het kasteel werd geplunderd, nadat eigen onderdanen zich hadden verenigd met Gulikse onderzaten en soldaten. In 1674 wordt Entgen Luyten beschuldigd van “hexerei en quade toeverei”. Ze ontkende alle schuld maar ze werd toch veroordeeld tot toepassing van tortuur. Na verschillende verhoren is de verdachte uiteindelijk dood aangetroffen in de gevangenis met de strop om de nek. De uiteindelijke conclusie der doctoren: zelfmoord. Ze is overleden in de kerkers van het kasteel Limbricht. Ze is de laatste ‘heks’ die in Nederland gedood is. Op 1 maart 1705 overlijdt te Limbricht Elisabeth Cecilia van Breyll, de laatste uit het geslacht der Breyll’s tot Limbricht. Erfgenaam van de heerlijkheid Limbricht en de bezittingen van dit huis gaan naar Frans Nicolaas, baron van Bentinck.

Nadat Napoleon in 1814 werd verslagen, diende het kasteel als lazaret voor duizenden zieke en gewonde Franse soldaten die terugkeren van de volkerenslag bij Leipzig. Circa 7000 soldaten werden hier opgevangen tussen 1813 en 1814. Ruim 700 van deze soldaten zijn in dat jaar overleden en tegenover het kasteel begraven.

In de eerste wereld oorlog in 1917 werd het kasteel een interneringskamp voor smokkelaars en Duitse soldaten die, al of niet moedwillig, de grens overkwamen.

In 1955 wordt het kasteel aangekocht door het Bischoppelijk College Sittard, resp. de Stichting Kasteel Limbricht, die in 1961 ook het kerkje koopt. Een grootscheepse restauratie wordt gestart, die in 1984 voltooid wordt.

In 2005 worden de wateroever grachten veiliggesteld en vierde Stichting Kasteel Limbricht hun 50 jarig jubileum
Sfeer & interieur. •à la Carte restaurant "Entgen"
•Schitterende feestzalen voor personeelsfeesten op een prachtige feestlocatie, absoluut één van de mooiste feestlocaties in Limburg. Wij organiseren o.a. themafeesten en moorddiners.
•Unieke officiële trouwlocatie met gelegenheid voor receptie en feest in één van onze prachtige zalen.
•Familiefeesten voor verjaardagen, babyborrels, communie, etc.
•Diverse vergaderarrangementen
•Steengrillen, gourmetten & stoombakken
•Sfeervolle middeleeuwse bowling
Telefoon: 046 4514444
Website: http://www.kasteellimbricht.eu

Kasteel Limbricht Partycentrum BV, Limbricht, Allee 1, Limburg